diumenge, 26 d’octubre del 2008

Girona celebra durant deu dies les Fires de Sant Narcís

www.lamalla.cat
24 octubre de 2008

Del 24 d'octubre al 2 de novembre la ciutat es vesteix de gala

CARLA DE PUIG

Durant deu dies, la ciutat de Girona viurà la seva festa major amb tota la seva esplendor. Les fires de Sant Narcís vestiran de gala la ciutat des del 24 d'octubre fins al 2 de novembre. Encara que seran dies destacats la festivitat de dimecres amb Sant Narcís i el dissabte amb Tots Sants, des d'aquest mateix divendres i fins al diumenge Girona s'omple de festa i de cultura.


La cercavila amb els capgrossos i els gegants de la ciutat i el ball a la Plaça del Vi a càrrec de la Colla Gegantera Fal·lera Gironina serà el preludi del pregó, a càrrec del Girona FC, que donarà el tret de sortida als deu dies de festa que acabaran el diumenge 2 amb el castell de focs des del parc de Fontajau. La pintora Irene Pascual ha estat l'encarregada de posar la imatge a les Fires d'aquest any com a autora del cartell.

Entre els actes més tradicionals destaquen el concert de bandes o la celebració del correfoc pels carrers del Barri Vell de la ciutat i que aquest any celebra el 20è aniversari dels Diables de l'Onyar. El diumenge al matí tindrà lloc la diada castellera amb els minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt a la mateixa Plaça del Vi. El dimecres 29 se celebrarà la Missa Pontifical de Sant Narcís, presidida pel bisbe Francesc Pardo i Artigas a l'església de Sant Feliu i a la nit tindrà lloc la ja tradicional cantada d'havaneres amb el grup Terra Endins. Dels actes del divendres 31, cal destacar el recorregut que faran diversos grups de percussió com La Banda del Surdo o Bloc Quilombo pels carrers de la ciutat o l'exhibició de castells de la Colla Castellera Universitària els Xoriguers de la UDG. I tampoc oblidar la pujada d'un pilar de quatre per les Escales de la Catedral a càrrec dels marrecs de Salt.

Els diferents centres cívics, l'Auditori, el passeig de la Copa, espais oberts de la ciutat com parcs i places seran l'escenari del gran nombre de concerts que se celebraran durant aquest deu dies de festa. Artistes de tendències molt diverses constitueixen el cartell musical de les Fires de Sant Narcís. Albert Pla, Manolo García, Gertrudis, Els Pets, Miquel Abras, La Shica, Guillamino, Mazoni, Miquel del Roig, Fias-ko, Deskarats, Eina o The Gruixuts són alguns dels noms que sonaran aquest any.

1r Concurs de Fotografia
Una novetat d'aquest any és el 1r Concurs de fotografia urbana que se celebra ja des de l'1 d'octubre i que dura fins al 9 de novembre. Girona: Enfoca-la vol convidar als ciutadans a sortir al carrer per copsar imatges de la ciutat.

Les Fires de Sant Narcís també tenen un espai per a la mainada. La programació de la festa major presenta activitats per als més petits com una gimcana escolar, teatre amb companyies diverses, espectacle musicals com el de Jordi Tonietti o les actuacions de circ. I no oblidar passar per la carpa de la Devesa on durant els deu dies es faran titelles.

Fires mercats i mostres són també els protagonistes de les festes de Sant Narcís. Des del 18 d'octubre i fins el 2 de novembre se celebrarà la 47a Fira de Mostres, Fira Industrial, Agrícola i Comercial. En el mateix Barri Vell com el carrer Santa Clara, la Plaça Independència, el Pont de Pedra, la Rambla de la Llibertat, la plaça del Vi o el carrer Ciutadans tindran lloc les fires d'artesania, la fira d'alimentació, la fira del llibre vell i nou, el mercat de les flors i la 23a trobada d'artesans, brocanters i antiquaris, que, d'entre d'altres se celebraran a la ciutat.