diumenge, 23 de novembre del 2008

Sant Gregori acull una festa del cacau

www.lamalla.cat
22 de novembre de 2008

Aquesta població de la Vall del Llémena celebra la 2a Fira de del pa i de la xocolata

CARLA DE PUIG
Vall del Llémena,

el poble de Sant Gregori celebrarà aquest diumenge 23 de novembre la segona edició de la Fira del Pa i la Xocolata. Pastissers i flequers ofereixen una bona mostra de productes derivats de la xocolata i la farina. Però és que també els cuiners de la zona inclouen a la carta dels seus restaurants un ample ventall de plats que compten amb la xocolata. I encara més perquè els visitants poden participar a les moltes i variades activitats que s'organitzen.

La fira, que s'inaugurarà a les deu del matí, s'ubicarà a la Plaça Rafael Masó i al carrer Torrent Vidal. A més de la mostra d'aquests dos aliments i del mercat d'artesans, s'organitzen altres activitats. Per endinsar-se una mica més en el món que envolta aquests dos ingredients, se celebrarà una conferència-degustació sobre l'elaboració del pa a càrrec del flequer Josep Sabater. I pel que fa a la xocolata, a la tarda es farà un taller d'iniciació, demostració i degustació d'aquest dolç ingredient amb el pastisser Miquel Costabella. També en el marc d'aquesta fira se celebra un concurs de coques.

Els més petits, també hi tenen el seu espai a la fira. Al llarg de tot el matí s'elaborarà un gran mural de pa amb els nens i nenes que visitin la mostra, que també podran participar als tallers basats amb la xocolata i el pa. A la tarda, el pastisser Miquel Costabella farà un taller de piruletes de xocolata així com es també es projectarà el documental infantil Com neix el pa.

Fins a tres exposicions es podran visitar al centre cívic del poble. Art i xocolata ofereix una mostra de quadres de xocolata, obra del pastisser i artista, Jordi Ferrer, de la Pastisseria Ferrer d'Olot. A Records de xocolata s'hi podran veure diferents sèries de cromos antics de la Fàbrica Xocolates Torras de Cornellà de Terri i la família Muncunill-Roca de Manresa. I a càrrec de l'Associació de comerciants i empresaris de Sant Gregori-Vall de Llémena i el gremi de flequers de les comarques gironines es podrà visitar l'exposició Història del pa i els seus ingredients.

A més de tot això també hi haurà la segona concentració de vehicles clàssics, motos històriques i tractors així com la quarta trobada d'intercanvi de plaques de cava al pavelló municipal. També tindrà lloc una demostració de puntaires.

Des d'aquest diumenge i fins el dia 30 d'aquest mes, en el marc de la campanya gastronòmica Fogons i xocolata, els restaurants de la zona incorporen als seus menús plats cuinats amb xocolata.