dimarts, 24 de febrer del 2009

Més gent que mai a la Rua de Carnestoltes



23 de febrer de 2009

Mataró respon a la crida i es disfressa, desfila i celebra la festa massivament
Cugat Comas
Fotos de Luis Sáez

Qui ha dit que a Mataró no hi ha ambient de Carnestoltes? Dissabte passat els carrers van omplir-se com feia edicions de la festa poca-solta que no es veia. Les disfresses van prendre el centre de la ciutat dibuixant, ja abans de l’inici de la Rua General, les típiques corrues de gent direcció al centre que es repeteixen per Reis, Santes o Setmana Santa. Després la Rua va ser un gran èxit de participació amb 28 comparses i més de 1.500 persones desfilant entre més milers de públic. En Pellofa va presidir l’acte des del balcó de l’Ajuntament

L’assistència massiva va sorprendre fins i tot als mateixos membres de la ‘Comissió de Carnestoltes’ que s’han marcat com a gran objectiu per als propers anys difondre cultura carnavalenca per la ciutat. La resposta al primer any va ser excel·lent i la Rua, força ràpida respecte altres anys tot i les aglomeracions de públic, va tornar a ser un èxit. Ja se sap que és un acte del G4 d’esdeveniments més massius de l’any al costat de Les Santes, la Cavalcada de Reis o la Processó General de Setmana Santa.

En Pellofa, des de l'Ajuntament

Les disfresses van omplir la Riera com abans ho havien fet els sons infantils amb un ball al Parc Central i com després el grup Arangú va fer ballar la gent a la Plaça de Santa Anna. Allà a la plaça, consolidada com a punt final de la Rua després que antigament s’usés la Plaça de l’Ajuntament, en Pellofa, que va seguir la Rua des del balcó de l’Ajuntament guarnit amb el seu domàs particular, va lliurar els premis a la millor comparsa, la més satírica i el Gegant més ben disfressat –van participar 6 de les colles geganteres de la ciutat en una altra “nova” tradició.

El Premi a la millor comparsa se’l va endur l’Associació de Veïns de la Via Europa-Nou Parc Central que ja han agafat el costum de guanyar algun premi i que es mostren com una de les entitats que més ímpetu posen en la preparació del Carnestoltes. La comparsa més satírica va ser pels “kagumdeu@oikemenmtens.cel”, de cap entitat, però que feia conya del nou programa de TV3. Pel que fa al millor gegant, la Colla Gegantera d’en Ton disfressats de “Sota el mar” van adjudicar-se el premi.