dissabte, 18 d’abril del 2009

Més de quaranta actes per la Diada de Sant Jordi


www.totmataro.cat
15 abril de 2009

Un cartell dual il·lustra la festa dels llibres i les roses
Redacció


La ciutat es va preparant ja per a la festa del proper dijous dia 23. La Diada de Sant Jordi no pot evolucionar gaire com a clàssic que és, però la programació que l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) ha preparat per a Mataró incorpora algunes novetats. El programa d’actes, que inclou una quarentena de cites, ha estat presentat el matí d’avui dimecres 15 pel president de l’IMAC, Sergi Penedès.

El cartell
A més de petites novetats com el recorregut ampliat del correfoc, si la pluja que ja va obligar a suspendre l’any passat ho permet, les dues principals estrenes comencen amb el cartell, o millor dit, cartells, així en plural. La realització dels cartells de la Diada de Sant Jordi d’aquest 2009 ha anat a càrrec de la dissenyadora Regina Puig i mostren la dualitat clàssica entre els dos elements habituals de la diada: el llibre i la rosa.

Aparador de lletres
La principal novetat de gran format per a aquest 2009, però, és el que s’ha volgut anomenar Aparador de lletres. D’aquesta manera, es pot veure des de demà 16 d’abril fins a finals de mes als aparadors de diferents establiments comercials i equipaments culturals de la ciutat fragments de textos de poetes, narradors i creadors literaris locals. La selecció d’aquests textos, que es col·locaran a través de la seva vinilització als aparadors, l’ha dut a terme el periodista i escriptor Albert Calls.

Els diferents autors portaran a terme converses sobre la seva obra als diferents espais escollits. Finalment, tots junts participaran en un col·loqui dijous 30 a Ca l’Arenas sota el títol ‘Escriure a Mataró’. Els autors escollits són Manel Bonany, Toni Cabré, Josep M. Calleja, Jordi Carrión, Lola Casas, Joan Carles González Pujalte, Manuel Guerrero, Jordi Lopesino, Eva Rumí, Guillem Sánchez i Gómez i la guanyadora del Premi Barco de Vapor de Literatura Infantil, Care Santos.