divendres, 9 de gener del 2009

Argentona es prepara per celebrar la Festa Major d'hivern de Sant Julià


www.totmataro.cat
9 de gener de 2009

La vila s'omplirà el cap de setmana d'activitats per a petits i grans
Redacció
Argentona

Argentona ja ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la Festa Major d’Hivern, una festivitat en honor a Sant Julià que, una vegada més, arriba plena d’activitats per totes les edats.

La Festa Major d’Hivern avui divendres a les cinc de la tarda a la Plaça Nova amb una batucada que anirà fins al Poliesportiu Municipal per commemorar la 9a edició de les “12 hores contra el racisme i la xenofòbia”. Un cop al pavelló, espectacles infantils i una xocolatada esperen als participants de la marxa.

La festa contra el racisme i la xenofòbia continuarà a les vuit del vespre amb altres activitats relacionades amb el teatre, la música, la dansa, l’artesania i la cuina internacional. També hi haurà una fira d’entitats socials i un servei de bar.

El Poliesportiu Municipal també acollirà una exposició de les ONG El cor de l’Àfrica i Famílias sin fronteras, d’Haití. D’aquesta manera, els diners recaptats a la festa es destinaran a les ONG escollides enguany. Les activitats estan organitzades pel col·lectiu de Joves del Casal, amb el suport del consistori.


Aprendre a reciclar
El dissabte, a dos quarts d'onze del matí, les autoritats, els Gegants d'Argentona i els Amics del Pubillatge es concentraran davant de l'Ajuntament per anar a la parròquia de Sant Julià, on es celebrarà una missa mitja hora més tard.

El mateix dia, fins a dos quarts de tres de la tarda, hi haurà al recinte de Can Doro una festa infantil que amb el títol 'Reciclar, un joc de nens', té com a objectiu ensenyar els més petits a reciclar, reduir i reutilitzar les escombraries.

La festa és una gimcana amb diverses proves on tant nens petits com adults podran participar i gaudir-ne una estona, a banda d’aprendre què significa exactament això del pagament per generació de residus. Els participants també podran exposar els seus dubtes sobre algunes deixalles que no tinguin clar on van i, fins i tot, emportar-se’n algun regal. Aquesta activitat està organitzada per la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament.

Els actes continuaran a la tarda: de cinc a set, hi haurà a la plaça de Vendre la Mostra de Bestiari de Foc, i la celebració del prmer aniversari de la figura La Polseguera, amb activitats diverses.

En acabar, a les set, començarà la cercavila de foc, amb la Colla dels Diables d’Argentona i altres colles convidades, que circularan per diferents carrers del municipi.

Els que vulguin gaudir de la festa d’una manera més tranquil·la sàpiguen que a les sis de la tarda actuarà al Poliesportiu Municipal l’orquestra Selvatana. Més tard, a dos quarts de vuit del vespre, els Amics de la Vinya i el Vi d’Argentona presentaran el vi embotellat de la verema del 2008. L’acte tindrà lloc al Saló de Pedra de l’Ajuntament Vell i anirà a càrrec del crític d’art Francesc Rodon.

I ja a la nit, a dos quarts de deu de la nit, es farà al Centre Parroquial la presentació oficial de l’Argentona Cor de Gospel que, actuaran sota la direcció de Georgina Blanch.


Tradició, història i música
El diumenge, últim dia de la Festa Major, també hi haurà activitats. A les nou del matí, a la plaça dels Geganters, arribarà la tradicional Plantada de Gegants, organitzada per la Colla de Geganters i Grallers d’Argentona. Després, tots plegats iniciaran una cercavila amb les colles geganteres de Castellfollit de la Roca, Sant Simó de Mataró, i Falera de Girona. La cercavila acabarà amb ball a la Plaça Nova.

D’altra banda, de les deu del matí fins a les dues del migdia, tindrà lloc al pati del CEIP Bernat de Riudemeia, la Trobada de Plaques de Cava, que organitza en aquest cas l’associació Amics de les Plaques de Cava del Maresme.

Una mica més tard, a dos quarts d’una del matí començaran els tradicional Tres Tombs, que aniran acompanyats per la xaranga Los Labradores. L’activitat està organitzada per l'entitat Sant Antoni Abat.

A la tarda, cap a les cinc, tindrà lloc al Centre Parroquial l’espectacle infantil Eureka!!!, que anirà a càrrec de la companyia El Cau de l’Unicorn. Després de l’actuació, es donaran els premis del concurs d’engalanar carrosses.

I ja a les sis de la tarda, a la parròquia de Sant Julià, el cor madrigalista de Mataró oferirà un concert de Cant Coral. Dirigit per Jordi Guri, el concert de Festa Major comptarà amb Montserrat Cabero, al piano.